Uppdatering av helgen

Vad har hänt under helgen? Ja, fredag vet ni ju, alla sov före 21 förutom jag.
Lördag så åkte vi till Stefans farmor som bor inne i stan och hälsade på. Jag cyklade för nu måste graviditets-kilona bort. Kan inte bortförklara mig längre med att jag nyss fått barn. Sen cyklade jag även till Själevad sen efteråt. Där fick vi middag och även bonäset-klanen kom dit.
Sen på kvällen när jag läste godnattsaga till Elias var han så trött så han somnade mitt i. Jag och Stefan beställde hem filmen Wallander-Tjuven.

På söndag så var det dags för Elias premiärtur på skridskorna. Det kan ni läsa om i Stefan´s blogg. Jag och Lova stannade till på stan och handlade lite mössor till Elias. Han har ju så stort huvud så på Polarn & Pyret måste man köpa storlek för 9-åringar.
Efter att Elias och Stefan åkt skridskor så gick vi runt på barnens dag som var på Arena-parkeringen. Elias var mest rädd och skrek så man fick bära honom. Han vart nöjd när han fick stå och titta på radiostyrda bilarna och en strut med popcorn.
Eftermiddagen gick sen i maklig takt och det blev dags för Elias att gå och sova. Han la sig och lyssnade på Emil och vi trodde nästan att han somnat tidigt för det var så tyst. Sen helt plötsligt så ropar han på Stefan. Stefan går och tittar och jag hör att Elias har gjort nånting han inte får. Stefan ropar på mig och vad ser jag när jag kommer dit? Elias har rivit i tapeterna i skarvarna så långt upp han når. Resultatet ser ni på Stefan´s mobilblogg. Man blir så less så man orkar inte ens bli arg. Jag säger att det där blev väl inte speciellt fint. Då säger Elias "Nä, men den där väggen är fin" och pekar på väggen i huvudändan. Det är roligt med barn ibland.

Lova då? Ja, hon växer väl så det knakar. Hon har blivit riktigt duktig på att äta burkmat. Nu när jag gav henne det och satt och blåste så det inte skulle vara så varmt. Då sneglar jag på henne och hon sitter och gapar som en fågelholk. Så det är inga problem att få henne att äta. Hon fick smaka efterrätt idag för första gången och det däremot såg inte ut som att hon tyckte om det så värst mycket.

Kameran har vi satt i ett paket som jag ska skicka iväg. Vi har ju problem med objektivet så nu blir vi utan kamera. Eller vi har ju kvar den lilla digitalkameran.

Ska snart åka och hämta Elias från dagis sen ska vi åka till bonäset och följa med Annelie, Elicia, Tindra och Liam till lekparken.


Fredagsmys??? Jag tror inte det...

Nä, inget fredagsmys här inte. Barnen sover och Stefan sover i soffan. Finns inte ens nånting att titta på, slötittar på en fotbollsmatch mellan Barcelona mot något ukrainskt lag på Viasat Sport Fotboll. Funderar på om man skulle gå till sängen och läsa en bok.
Det är min fredag det. Är eran fredag bättre?

Besök!

Ikväll har vi haft trevligt besök av Emma, Robban och Melvin. Elias fick ett paket så då var ju han nöjd. Han och Melvin leker väldigt bra med varann och den här gången gick det ovanligt fort till att blygheten försvann. Vi vuxna satt och snackade en massa skit som vanligt :).

Nu är även pelletsbrännaren lagad. Det var tydligen tändspiralen som hade brunnit sönder. Så Stefan åkte och köpte en ny och bytte ut den. Vi får väl se hur länge den här håller.


Pelletsbrännaren trasig!

I söndags märkte Stefan att pelletsbrännaren inte var igång. Det blinkade rött så han rengjorde pannan och körde igång den. Sen kom jag på igår att man kanske skulle titta om den är igång och såklart så var den inte det, det blinkade rött igen. Stefan försökte få igång den men den ville inte starta. Så Stefans arbetskompis, som är ganska kunnig på det, var hit och tittade på den och såg att det var en sak trasig. Fråga mig inte vad för jag har ingen aning, förstod bara att den var trasig :). Så nu skulle Stefan ringa till företaget som var här och installerade den så dom får komma och laga den. Det är tur att den är ganska varmt ute, vi har inte märkt nånting på värmen att den är trasig, vi lär väl märka det när vi får el-räkningen sen.

Annars har Elias varit på dagis idag. Han vaknade inte på sitt bästa humör och ville absolut inte på dagis. Vi blev sena som vanligt och när jag ska klä på Lova ytterkläderna så känner jag en frän odör, det var bara att byta blöja på henne.
Sen på dagis la sig Elias på marken och gallskrek när jag och Lova skulle åka hem, han skulle också hem sa han. Dagisfröken Åsa fick lyfta honom och bära honom till sandlådan. Det hade som tur var lugnat ner sig fort och varit bra sen.
Hmm, undrar vem han har fått det där ifrån, att lägga sig på golvet och skrika när han inte får som han vill? :) Inte är det från mig ;).

Elias 3år!

Idag har lillkillen blivit ett år äldre. Dagen började med att han vaknade strax efter 7 så det var bara att kliva upp. Han fick frukost på sängen och några paket. En bok och en planch på gänget i "Cars".
Sen hade vi bestämt att vi skulle åka hela familjen till Umeå och besöka Leo´s Lekland. Så strax efter 09 så bar det iväg.

När vi kom dit så var Elias först väldigt försiktig, han var som en svans efter Stefan. Så dom gick runt och tittade lite och det var som att Elias mjuknade upp. Helt plötsligt började han klättra helt själv.

 

 



Efter några timmar i Umeå så körde vi dom 13 milen hem igen. Det skulle ju komma en del släktingar och fira Elias och det behövdes göra klart tårtan. Elias hade inte så bra tålamod på att vänta på alla som skulle komma med paket, han frågade efter paketen hela tiden.

Till slut så kom Kristian, Sanna och Albin med paket till honom. Han fick målarfärg och målarböcker. Som vanligt så ville Elias måla på en gång men vi fick han på andra tankar.
Sen kom farmor och farfar med en massa paket. Arbetshandskar, en bok och det bästa av allt, hockeyhandskar och hjälm med galler. Elias hade på det i stort sett hela kvällen sen.






Han fick även ett spel som heter Elefun. En helikopter (av Emma o Andreas) och ett polis-kit (av klanen i bonäset). Så han sprang runt och fängslade alla.

På BVC med Lova

Nu har jag varit på BVC med Lova. Hon vägde 6950gram och 65cm lång. Det var även läkarkontroll och allting såg bra ut. Hon fick även 2st sprutor och hon skrek när dom stack henne men hon slutade snabbt när det var klart. Hon var så duktig. Nu sover hon, det var jobbigt det där.
Elias sitter här bredvid mig och tittar på "gul bolibompa" (playhouse disney) som han säger.


Elias första dag på dagis på 6 veckor

Idag var det tillbaka till rutinerna. Elias första dag på dagis på 6 veckor. Han skulle dessutom på ny avdelning men det gick bara bra. Han var lite blyg i början men jag och dagisfröken stod och pratade om alla rutiner så när vi var klar så följde han snällt med henne till samlingen. Det hade även gått bra under dagen. Det enda han var lite tvär mot var att gå och vila. Han ville inte lägga sig på någon madrass men efter att alla andra lagt sig så hade även han gjort det. Sen hade han legat tyst och stilla och lyssnat på saga.
Nu blir han ledig igen på måndag för han fyller år. Stefan har tagit ledigt och så ska vi åka till Umeå och gå på Leo´s Lekland på förmiddagen.

När jag och Lova kom hem igen efter att lämnat Elias på dagis så gick vi och la oss i sängen. Lova somnade ganska på en gång och jag låg och tittade på friidrotts-vm, sen måste jag också ha somnat för jag vaknar av att Stefan kommer hem på lunchen.

Nu är Stefan och Elias ute och Lova ligger under babygymet och viftar för fullt. Vi ska på BVC imorgon och väga och mäta henne. Hon ska även få sin andra vaccination.

Lova i hoppgungan!

Ja, igår var första dagen ensam med barnen sen i början av sommaren. Det var lite ovant, man har ju blivit bortskämd med hjälp hela sommaren och nu ska man ta hand om båda busfröna själv. Elias har dessutom blivit lite bortskämd under sommaren så nu vill han att man ska leka med han hela tiden. Det är dock lite svårt när även Lova pockar på uppmärksamheten, speciellt nu när hon är lite grinig av sig.
Igår var nog värsta dagen hittills, vet inte om det är nån tand som är på väg, hon sov även väldigt dåligt under dagen, bara korta stunder. Hon tog dock igen det inatt, jag fick väcka henne att äta när Stefans klocka ringde 05.30. Då hade hon inte ätit sen hon somnade igår kväll 21.30.

Stefan och Elias var på Modos första och enda hemmamatch den här försäsongen. Den kan ni läsa om i Stefan´s blogg. Då hade Lova en period när hon var på vädigt bra humör så jag satte henne i hoppgungan som hon nog bara stått i 2ggr tidigare. Och oj vilken fart den var på henne.



Hemma igen!

Ja, nu är vi hemma igen. Vi kom igår kväll. Resan gick jättebra. Elias gnällde lite mer den här gången så DVD:n kom upp snabbare. Redan efter Luleå fick han börja titta på film. Lova däremot bara sov och åt, det gick verkligen jättebra.

När vi kom hem till Övik så åkte vi direkt till brorsan som fyllde 25år. Där fick vi tårta. Mamma o moster skulle sova där och åka hem idag igen så vi sa hej då och åkte till Själevad och lämnade tillbaka Golfen som Stefan lånat över helgen.
När vi kom hem packade jag upp litegrann och barnen somnade ganska fort. Jag sälv var ganska så trött så när jag väl gick och la mig så tog det inte länge förrän jag somnade.

En trist dag!

Idag har jag inte så mycket att skriva om. Jag har mest bara gått runt och plockat ihop våra grejer och packat för resan hem imorgon. Det känns lite vemodigt faktiskt, man vänjer sig fort vid att vara här i Kiruna. Nu ska man hem till vardagen igen.

Imorgon blir det nog inget bloggade för vi sitter i bilen hela dagen, förhoppningsvis går resan hem lika bra som resan upp.

Födelsedagsfirande!

Idag hade vi ett litet kalas för Elias. Ingenting stort, det var bara min mormor, min moster och min kusin och hennes mamma som var här. Elias förstod nog inte riktigt själv varför han fick en massa paket pga att vi sa aldrig nånting om att han fyller år, tänkte att han blir väl så förvirrad om man säger att det är födelsedagskalas nu och så får han det när han kommer hem också.



Han fick ett stort sjörövarskepp i playmobil av mina föräldrar och min mormor. Sedan fick han även lite bilar, flygplan och en bok. Sjörövarskeppet tyckte han var riktigt roligt.

 

 

Skeppet var i smådelar i lådan så Elias plockade ut allting på glovet men när det inte gick att leka med det så blev han lite less. Desto roligare var det för mig och pappa då vi fick sätta ihop den.



 

När skeppet väl var lekdugligt så kom Elias och ville leka med den.

 

Kvällen däremot kunde slutat bättre. Elias sprang runt och lekte men stöp över pappas ben. Då tog tröttheten överhand och han låg nog och skrek i 10 minuter, ingen fick röra honom. Ju mer man pratade med honom ju mer skrek han. Till slut lugnade han ner sig så pass så jag och han låg i soffan och mös en stund innan mamma gick upp och läste godnattsaga, han somnade ganska så fort.

Lova har varit lite lugnade idag med "mammig-heten". Jag har inte behövt vara i hennes synhåll hela dagen.
Annars så försöker vi med smakportioner varje dag, det går väl sådär. Hon verkar tycka om det men hon förstår inte riktigt hur hon ska svälja ner det, det mesta spottar hon ut igen. Det kommer väl. Hon har även börjat rulla runt från rygg till mage igen, hon började göra det för någon månad sen och gjorde det då hela tiden. Sen slutade hon med det och har inte gjort det sen dess. Däremot från mage till rygg går det sämre, hon har gjort det en gång här men har inte riktigt lärt sig hur hon ska göra.

 


Det blev så sent igår

Ja, orkade inte blogga igår kväll. Vi tittade på "En shopaholics bekännelse" och det slutade så sent så jag gick och la mig direkt efter.

Igår gjorde vi inte så mycket mer än att vi på kvällen var och hälsade på min kusin Weronica, hennes sambo Jim och deras lilla busfrö Molly. Molly var väldigt nyfiken på Lova, "Bäbba dä" sa hon, i och för sig så sa hon "Bäbba" även till Elias.
Molly var inte ett dugg blyg, Elias däremot gick mest och såg sur ut och var jätteblyg. Molly stackarn sprang efter honom och ville leka men det ville inte Elias. Jag tror Molly tyckte han var ganska tråkig.

 

Elias mjuknade lite när han hörde att vi skulle få fika och sen fick han ju även paket. Det var det bästa. Som vanligt så var det full rulle på honom lagom till när vi skulle åka hem. Han hade hunnit med att dra ut alla Mollys leksaker på golvet så det såg ut som ett bombnedslag. Han gick även och pratade i telefon, han sa till och med till mig att vi inte kunde åka hem för han pratade i telefon med Anders.

När vi kom hem så var det bara att lägga dom som liven och sedan tittade vi på film. Min moster var även här.

Idag ska vi fira Elias. Han fyller ju år om 1.5 vecka men släkten häruppe ville också fira honom så då gör vi väl det :). Skriver ikväll om hur det var.

En jobbig morgon!

Morgonen började med att Lova började böka ovanligt tidigt, jag tror klockan var kring 07.00. Så 07.30 gav jag upp och gav henne lite mat. Hörde i sammma veva att mamma och Elias klev upp (Elias vill ju sova med mormor så morfar får sova på soffan). Han hade tydligen varit vaken sen 06.00.
Lova blev lite småtrött efter att hon hade ätit så jag fick henne att somna om. Tyckte att vi bara sovit några minuter när hon vaknade igen men då var klockan 09.20. Fast jag fick sova ganska länge så kände jag mig inte alls utvilad.
Det första man fick se när man kom ner var en kille med hur mycket energi som helst och då blev man ännu tröttare.
Dessutom så har Lova blivit så otroligt mammig. Får inte gå många steg ifrån henne förrän det blir protester så det är bara att gå och bära på henne vart man än går (nästan).
Nu sover hon iallafall så man kanske skulle försöka få någonting gjort. Eller inte.
Ikväll ska vi iallafall och hälsa på min kusin och se hur stor hennes lilla busfrö har blivit. Har inte sett henne sen jul och sedan dess har hon hunnit bli 1år och prata en massa har jag hört att hon börjat med.

Gruvtrollet

Idag har vi varit till Gruvtrollets lekland. Det är ett lekland likt Leo´s Lekland. Med en massa klätterställningar och bollhav fast inomhus.



Elias var lite försiktigt i början. Han e ju väldigt misstänksam mot nya saker.
Han gick runt i det mindre klätterställningen för barn upp till 6 år. Min kusin Matilda följde honom runt.

 


Det fanns 2st små rutschkanor i den mindre klätterställningen. När Elias gick första varvet runt så satte han sig glatt på den ena rutschkanan och höll Matilda i handen och for ner. Det var bara det att det gick så mycket fortare än Elias är van vid så han blev nog lite rädd. Han skrek inget eller nått men man såg på hans lite sneda leende att det där gör jag inte om. Så resten av dagen så vägrade han åka rutschkana igen.

Sen ville han prova bollhavet. Det var nog det och klättra som Elias tyckte mest om.

 

Även Lova fick prova på bollhavet, hon såg väl så där lagom imponerad ut. Annars så sov hon för det mesta, det verkar vara att ju högre ljudnivå det är ju bättre sover hon.

 

Efter ett tag så hade Elias blivit så pass modig att han ville till den stora klätterställningen men fortfarande ville han att någon skulle följa med. Och jag hade inte släppt iväg han ensam heller, han är fortfarande lite för liten för att springa runt själv i den stora klätterställningen. Så mormor fick även klättra lite.

 
 



Elias i full koncentration

Även jag fick mig en runda runt i klätterställnigen och jag kan säga er att det var riktigt jobbigt. Varför fanns det inget sånt här när man själv var liten?

 

Det fanns även en innebandyrink och där trivdes Elias som fisken i vattnet.



 

Till slut så sprang Elias emellan dom olika klätterställningarna och vi vuxna hade fullt sjå med att orka med i hans tempo. Till slut så började han klättra runt själv i den lilla klätterställningen och ingen var nog gladare än han.
"Mamma, mamma, jag klättrar själv!"

När vi varit där i lite över 3 timmar så tyckte vi vuxna att nu räckte det men Elias fick vi bära ut och jag kan säga att vi var inte dom enda som fick bära ut våra barn därifrån.
Vi åkte till min mormor och åt hennes goda raggmunkar. Elias såg väldigt trött ut och det kan man förstå så mycket som han sprang runt på leklandet. Det var nästan så han somnade på golvet när han lekte.

Nu har mamma gått upp och läst en godnattsaga för Elias men jag skulle inte bli förvånad om han redan sover. Lova börjar bli lite missnöjd så det får nog räcka med det här för idag. Det blev ganska långt iallafall :).



Lova 5 månader!

Ja, idag blir lillgumman 5 månader. Det firade hon med att låta mamma få lite vila inatt. Hon sov från 21.30-05.45, åt lite och sen sov hon till 08.30.

Idag fick Lova även smaka på ny mat, Grönsaker och kalvkött, svårt att säga om hon tyckte om det, hon ser likadan ut vad man än ger henne. Hon såg ut som att hon skulle kvävas dom första skedarna men sen gick det bättre, hon vande sig väl vid smaken.

 
 
 

Ni måste ju även få en bild på lillgubben som hjälpte till att få Lova att skratta.



Senare under dagen åkte jag och brorsan en sväng på stan. Tänkte köpa ramar men det fanns inte så stort utbud. Coop Forum hade inte den jag ville ha och den enda affären på stan som sålde ramar hade semesterstängt. Så det blev en fika på Safari istället.

Idag blev det ännu en dag när inte mycket händer. Lova har ju sina vanliga rutiner äter och sover. Elias alternerar lekandet mellan bilar och tåg :).

Ikväll blir det nog en filmkväll igen :). Brorsan vill se Twiligt som han säkert har sett 10ggr.

Ni ska få en bild på Lova från igår när hon åt morotspuré.


Inga bilder idag

Idag blir det inga bilder, har inte fotat nånting idag pga att vi inte gjort något speciellt.
Lova fick smaka på morotspuré men det var ingen hit. Hon såg ut som att hon hade orange skägg efter att hon ätit, det mesta spottade hon ut.
Vi var till min mormor en sväng på dagen och då fick vi lunch där. Sedan åkte vi till mina kusiner i Jukkasjärvi och hälsade på dom.
Vi stannade till på Coop och handlade på vägen hem och då tänkte jag att jag skulle köpa annan mat till Lova när hon inte tyckte om morotspurén. Då kom jag på att jag kan ju ta 5månaders-burk för hon blir ju 5 månader imorgon. Så imorgon får hon grönsaker och oxkött. 
Nu sover Lova och Elias badar.
Idag blev det ett väldigt tråkigt inlägg men jag hade inte större entusiasm idag för bloggandet. Har mitt bloggintresse redan svalnat?

En lugn dag

Idag fick jag sova ganska länge (kl 9.30) för Elias ville sova i mormor och morfars säng igår. Så pappa fick snällt sova på soffan inatt.

Efter att jag ätit frukost och gjort alla morgonbestyr så bestämde jag och mamma att vi skulle promenera till kyrkogården och besöka min farmor och farfars grav som jag inte varit till sen farmors begravning förra året.



När vi var där så började det spöregna så vi fick ringa pappa så han kom och hämtade oss. Vi åkte till min faster och fikade.

När vi kom hem så åkte Elias med mormor och morfar och handlade och jag gick för att lägga Lova, det slutade med att även jag somnade och mamma kom och väckte mig när maten var klar 1.5 timme senare.

Nu tittar Elias på Bolibompa och Lova ligger och snackar med den som vill lyssna :).

 

Ikväll blir det nog inget speciellt. Igår tittade vi på en till film, Bröllopsduellen. Den var ganska bra, lättsam. Men ikväll blir det nog ingen film. Man kanske skulle lägga sig i tid för en gång skull.


Photosession

Idag har vi haft fotning av Elias och Lova. Det är min bror Tobias som har tagit bilderna. Det gick väl inte så jättebra, varken Elias eller Lova var på något superhumör. Vi får försöka igen senare i veckan.
Här har ni ett smakprov på hur det blev.



Elias hann även bada i den nyinköpta badpoolen.





Benjamin Buttons otroliga liv

Elias och Lova somnade tidigt igår kväll så jag, Tobias, mamma och pappa tittade på en film, Benjamin Buttons otroliga liv. Den var 2.5timme lång och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag tyckte den var bra eller inte. Den började bra, lite seg i mitten och ännu bättre när den slutade. Den får nog ett ganska bra av mig.

Nu idag på förmiddagen tog jag och mamma med oss barnen och promenerade till stan. Mest bara för att ha någonting att göra. Vi tittade lite i dom få affärer som finns i Kiruna, jag provade lite jeansshorts men har man fött barn för bara 5 månader sedan så ska man inte prova kläder, man blir bara deprimerad när man inte hittar storlekar som passar.
Sen dagens höjdpunkt, FIKA! Man måste ju dränka sina sorjer över shortsprovningen med liten kladdkaka.

Nu sitter Elias och tittar på Madagaskar 2 och Lova ligger på golvet och pratar. Mamma klipper gräsmattan och pappa har varit  med Tobias bil i verkstan för att titta på den, den lät tydligen väldigt illa. Det var tydligen katalysatorn det var fel på.

Dagen har gått i trötthetens tecken

Ja, idag har man varit trött. Elias somnade inte igår förrän kring 00.30 och Lova vaknade kring 06.00 och var hungrig, sen sov hon till 08 och då var hon pigg. Kunde dra ut på det till 09 men då vaknade även Elias så det var bara att kliva upp.
Förmiddagen gick åt till att bara slöa, göra så lite som möjligt. Elias var ute med mormor på tomten och hjälpte henne med rabatterna. Sen när Lova sovit en stund så åkte vi till Coop Forum och handlade lite. Elias tjatade att han ville måla så vi köpte lite målarfärg.
Vi for förbi min mormor också och där var även min moster (det är ju inte så konstigt för hon bor ju i huset brevid). Elias lekte lite och Lova sov lite och så fick vi Lasange till middag. Det är nånting man saknar när man bor så långt från släkten, mormors mat. Ni ser, ganska händelselös dag för våran del men det är skönt det också :).

 
Elias leker utanför min mormors hus

 
Lova är inne i en period när hon visar tungan åt alla

Jag är så stolt över mina barn!

Nu är vi framme i Kiruna och jag kan bara säga att resan gick över förväntan. Elias och Lova skötte sig exemplariskt. Lova i stort sett bara sov och åt hela resan. Dom stunderna hon var vaken satt hon i sin bilbarnstol och tittade och lekte med sina leksaker, när vi svängde in på gatan här i Kiruna blev hon less och skrek hysteriskt. Vi får väl se när jag får henne att sova för just nu är hon helt uppspeedad.
Elias blev det lite knorr med varje gång vi hade stannat och skulle hoppa in i bilarna igen och åka, då fick man trixa lite med honom. DVD-spelaren kördes inte igång förrän vi hade 20 mil kvar av den 70 mil långa resan. Det var inte så att han var omöjlig men jag tyckte han var värd att få se på lite film när han hade varit så duktig.

Första stoppet vi gjorde var på ett Café strax norr om Umeå. Mamma och pappa behövde lite kaffe i kroppen.
Nästa stopp vi gjorde var på en rastplats i Skellefteå. Där fanns det en liten lekplats som Elias fick leka i medans jag bytte blöja på Lova och gav henne lite mat.

 

Näst stopp tänkte vi göra på en restaurang någon mil norr om Piteå men vi kom dit så tidigt så vi tänkte att vi bara tankar där och äter någon annanstans. Men när Elias såg restaurangen (som ser ut som en lappkåta) skrek han:
"Titta mamma! Restaurang med högt tak! Elias äta där!"
Så det var bara att stanna till och äta tidig middag där.

Sen körde vi till Lansjärv och tog en fika på tank@mat. Det blev även ett stopp mitt ute i skogen vid en parkeringsficka så Lova fick lite mat.

 

 
Elias spexar medans mamma matar Lova.

Sen efter lite över 12 timmars bilresa var vi äntligen framme på Fjällgatan i Kiruna. Elias var glad över att vara framme hos mormor och morfar.




Kirunaresa

Nu ligger Lova och sover och Stefan är och läser saga för Elias.

Imorgon åker jag med barnen till Kiruna. Stefan blir kvar hemma för han har börjat jobba igen efter semestern. Det blir intressant att se hur det går att åka bil 70mil med en 3-åring och en 5-månaders. Det får ni veta imorgon.
Elias är jag inte ett dugg orolig för, bara man har en DVD-spelare till hands när han blir less så kommer det att gå bra. Med Lova däremot är jag lite mer fundersam över hur det kommer att gå. Det är tur att mamma, pappa och Tobias oxå åker upp så man får lite hjälp. Mamma och min moster föler även med ner sen när vi ska åka hem så jag får hjälp på hemvägen. Vad skulle man ha gjort utan familjen?

Jag ska försöka att blogga lite varje dag om vad vi hittar på däruppe.

Dagen har gått åt till att tvätta och packa. Jag som vanligtvis har packat klart en vecka i förväg hade inte ens tvättat kläderna klart. Men nu känns det som att det mesta är packat och det blev "bara" 3 väskor. Det är konstigt att det blir lika mycket packning nu när det bara är vi 3 som ska åka, som det brukar bli om Stefan följer med. Hmm, undra vad det kan bero på?

Elias hos tandläkaren

Idag har Elias varit hos tandläkaren igen. Han fick en gunga över munnen och slog bort en flisa av en tand i början av sommaren. Vi var till tandläkaren då men det är inget Elias tycker om att gå till så han vägrade öppna munnen och ville bara ut ur rummet. Så vi fick en ny tid för att tandläkaren skulle kunna se om tanden har tagit nån skada.
Så Stefan fick komma hem på lunchen och åka med Elias dit. Han hade fortfarande inte tyckt det var speciellt roligt men ha hade ändå varit så pass sansad så det hade gått att visa tanden. Sen när Elias märkte att det inte skulle göras något mer så hade han varit nöjd. Även tanden såg bra ut, tandköttet hade inte tagit skada och det var ingen missfärgning så det var inget som behövde åtgärdas. Däremot sa dom att det var dags för den årliga kontrollen snart så Elias måste tillbaka dit igen, men det blir om några månader.

Några bilder på mina älsklingar.


Tvingad till att skaffa blogg :)

Nu har även jag skaffat mig en blogg. Eller rättare sagt min bror Tobias tyckte det var dags att jag skaffade en. Får se hur länge jag har intresset uppe för att uppdatera den, ska iallafall försöka uppdatera lite varje dag nu när jag och barnen åker till Kiruna så dom som blir kvar här i Örnsköldsvik får läsa vad vi hittar på där. Det kanske till och med kommer upp en bild eller två.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0