Vaccination

Efter stor vånda så beslutade vi till slut att Elias skulle vaccineras mot svininfluensan. Gör det lika mycket för andra som för hans skull. Tänk om han skulle smitta ner Lova eller Liam, dom som är så små. Vi hade inte direkt tänkt så mycket om det förrän jag i måndags såg en lista på dagis att vaccinationen på barn i Domsjö började igår. Och så klart så var ju han bland dom första som skulle vaccinera sig. Man fick inte mycket tid att tänka. Barn födda juli-augusti 2006 skulle vaccinera sig mellan 13.30-15.30.
Så när jag o Lova hämtade Elias från dagis igår så sa jag att vi skulle åka till BVC och ta en spruta.

"Ska Lova få en spruta?", frågar Elias.
"Nej, du ska få en spruta", sa jag.
"Elias vill inte ha nån spruta", säger Elias.
"Men om du är duktig så åker vi till barnens hus efteråt", säger jag.

Det gjorde susen. Då var det inga problem :). Vi träffade Stefan utanför och Elias säger stolt att han ska få en spruta. Vi behövde inte vänta så länge. Det var en inne och fick en spruta och sen var det även 1 före oss som väntade. Vi behövde kanske vänta i 5minuter.
När sköterskan ropar upp nummer 8 så visar Elias upp att det är han som har det numret. Han hade inte lika bråttom att komma in i undersökningsrummet, han ville nog hellre stanna kvar i väntrummet med Lova och mig, men han protesterade inte heller.
Stefan sa att han var jätteduktig därinne, grinade ingenting, satt och tittade på armen när dom stack honom. Sen kom dom ut till oss igen i väntrummet och han visade stolt upp plåstret på armen, även Lova fick se den :).
Vi fick vänta där i 10minuter ifall det skulle bli en reaktion av vaccinet men sen åkte vi till barnens hus och han köpte en kranbil :).
Elias var lite grinig igår eftermiddag men det kan även berott på att han var trött, svårt att veta. Sen tror jag även att han hade nog lite ont i armen för imorse skakade han på armen och sa att plåstret var borta. Han trodde nog att det var plåstret som gjorde så han hade ont. (Om han nu hade ont)
Annars har vi inte märkt av några biverkningar än.
Han ska få den andra sprutan den 20e november så vi får väl se hur det går :).

Nu gäller det att vi vuxna oxå tar den, tvingar vi Elias att ta den måste vi ju själva föregå med gott exempel. Jag får ta den genom jobbet så vi får se när det är dags för det.

Idag ska Elias sova hos farmor o farfar. När jag väckte honom i onsdags morse så sa han med gråten i rösten att han saknade farmor och farfar. Så vi var och hälsade på dom på kvällen och det bestämdes att han skulle sova där. Jag tror även Elicia skulle sova där. Ojojoj, nu får Conny och Lena det hett om öronen :).

Sen imorgon ska jag och Elias på hockey, hoppas man för en gång skull få se en vinst men jag har inte alltför stora förhoppningar om det.


Lite bilder!

Har egentligen inte så mycket att skriva om så det blir lite bilder istället :)

Först en bild på en sak som Tobias har tjatat länge på att få se hur det blev.



Sen några bilder på en Modo-fan
  

Lite bildbevis på att hon sitter själv
  

Har tyvärr inga nytagna bilder på Elias, han har kommit i nån period när han inte vill vara med på bild. Ska försöka vara lite mer enträgen med att få med han på bild.


Negativt tänkande

Ska varna er redan nu att det kommer att vara en massa negativt i bloggen idag. Jag har inte vaknat på rätt sida idag, har inte fått sova så mycket sammanhängande sömn dom senaste 3 nätterna.Ooch inte hjälper det att Lova inte vill sova och är grining och ingenting hjälper för henne just nu. Nu sitter hon bredvid mig iallafall och är något sånär nöjd.
Hon har ju börjat med att inte vilja sova på kvällarna, hon har till slut somnat kring 23.30. Sen hjälper det ju inte mycket att hon bökar hela natten, det känns som att man inte får sova någonting. Egentligen borde man ju vara van med tanke på hur Elias var när han var liten men Lova har ju varit så snäll så man har inte haft en tanke på att hon ska börja böka.

Sen har jag dessutom fått tillbaka mitt eksem i ansiktet som jag inte haft på 7år. Är alldeles rödfläckig i ansiktet just nu, det är ju inte allför kul. Vet inte vad det beror på att den har kommit tillbaka, kan inte tänka mig att jag gjort nånting annorlunda som jag inte gjort på 7år.

Elias är väl den enda som håller humöret uppe, konstigt nog. Det brukar vara han annars som är den med humöret. Igår satt vi och tittade på Timrå-Modo och Elias spelade väl en hel match själv här hemma. Kan kör till och med ismaskin när det är paus. Hans favoritspelare är Timander, eller mander som han säger. Sen målvakten är han ju mäkta imponerad av också.

Ikväll ska jag iallafall på Varvsberget och äta middag med tjejerna på jobbet. Det ska bli skönt att komma hemifrån en stund.
Sen imorgon så Elias, Stefan och jag gå på hockey. Faster Emma ska passa Lova. Hoppas Modo spelar lika bra som dom gjort dom 2 senaste matcherna.


Lite bilder!

Lite nya bilder på barnen. Även efterfrågade bilder på Lovas tänder.

 
  
 


Lite uppdatering!

Jag lovade ju ett längre inlägg igår men det blev inget. Jag var ute med Elias hela kvällen igår och spelade hockey och lekte på lekplatsen.
Nu är Elias på dagis och Lova ligger och sover. Hon brukar ta en 2-timmars sovpaus på förmiddagen, så jag brukar ha det ganska lugnt o skönt dom dagar Elias är på dagis :).

Lova har ju som jag skrivit tidigare fått 2st tänder. Jag trodde att hon nu skulle börja sova lite lugnare på nätterna nu när dom kommit fram, hon har bökat rätt mycket nu några dagar. Men det verkar hon fortsätta med, dessutom verkar hon börja bli förkyld. Hon var väldigt snorig i morse när hon vaknade iallafall.
Hon sitter förövrigt i stort sett helt själv nu. Eller hon sitter själv men kan ibland tappa balansen och hon har ingen koll på att ta emot sig, så man vågar inte lämna henne själv sittande än.

Elias är det bara bra med. Han har sina roliga uttryck ibland. Man blir så förvånad över hur stor han blivit. Jag tyckte det var nyss man kom hem från BB till ett nyinflyttat hus med en Elias med egen vilja från första stund. Nu har han hunnit bli 3år och säger att han kan allting själv :).

Med mig o Stefan är det oxå bra med. Man hinner inte ha så mycket tid för varann när man har 2 barn så dagarna ser likadana ut. Vi har hållit på med våran GI/LCHF-diet i 1 månad nu tror jag och det går väl sådär. Iallafall jag har vant mig vid kosten men vikten går väl inte ner i den takt jag vill. Ändå motionerar jag varannan dag, måste kanske öka motionen lite. Första veckan gick jag ju ner 1.5kg men nu går det lite segare. Har väl gått ner ca 3.5kg allt som allt.
Jag har inte haft speciellt svårt att avstå från godis som jag trodde att jag skulle ha. Den enda godis vi har ätit är mörk choklad. Däremot fika gör jag fortfarande om det bjuds.

Till helgen ska Elias och Stefan gå på hockey. Modo-Rögle. Stefan anmälde Elias till Humleklubben (en klubb för barn som Modo hockey har) och där ingick det inträde till 2st matcher med 1vuxen. Så Stefan ska gå på lördag och jag ska följa Elias den 31:a oktober.
Men även jag ska kanske få gå på lördag. Conny och Lena är i Sundsvall och är inte säkra på att dom hinner hem innan matchen börjar. Så då i så fall skulle jag få gå istället för Conny. Jag frågade Emma om hon ville gå på hockey men hon ville hellre vara barnvakt till Lova :). Det får hon gärna göra, det tror jag Lova tycker är roligt. Det är skönt nu när man trappat ner på amningen att man behöver inte vara anträffbar hela tiden. Nu ammar jag bara morgon, kväll och natt.

Jag ska även på tjejkväll med jobbet på fredag. Middag på varvsberget. Det ska bli skönt att komma hemifrån. Det är i stort sett det första jag gör själv sen vi fick Lova. Förutom småturer till stan eller liknande.

Nä, nu ska jag väl försöka få någonting gjort här hemma medans Lova sover, eller så fortsätter jag slöa framför tvn :).
Ni ska få lite bilder på busfröna iallafall.

  


Nu har det varit dåligt!

Nu har det varit dåligt med uppdatering på denna blogg. Ska försöka skriva ett längre inlägg imorgon men tänkte jag bara skulle meddela att nu har Lova fått en till tand. Tanden bredvid den hon fick tidigare. Vi har försökt att ta en bild när hon fick den första tanden men det gick inte så bra. Vi ska försöka igen senare.


RSS 2.0