Helgen

Det har varit en hektisk helg denna helg. Det började med att vi var på stan på lördag förmiddag. Var på systemet för första gången på 1.5år. Det var inte mycket som hade förändrats där. Jag var även och vaccinerade mig. Har inte märkt av några biverkningar än av det. Lite ont i armen på söndagen men inget märkvärdigt.
Vi träffade på Lena och Conny på stan och dom tog med sig Elias och Lova hem till sig eftersom dom skulle sova där. Jag och Stefan åkte hem och gjorde oss i ordning och sen bar det av till en arbetskompis till mig på en liten förfest. Där fick vi äta sushi och hade det jättetrevligt.
For till Brux vi 18 åt god middag och drack lite till :). Men som småbarnsföräldrar som vi är så blev vi ganska trötta fort så Malin var snäll och körde hem oss, vi var hemma 23.15 :). Då blev det en dusch och sen sängen.
Vaknade på söndag med huvudvärk men mådde förövrigt bra så en alvedon sen var man fit for fight igen.
Vi åkte till Själevad och hämtade upp Conny och Elias sen åkte vi till arenan för att titta på J20 match. Det tyckte Elias var roligt :).
Senare på kvällen bar det av till Nordmaling och Levar hotell. Där blev det årets första julbord med Stefans släkt. Det var jättegott!

Lova har även fått sin tredje tand. Såg den idag. Eller det var Lena som hade sett under helgen att det var nog en tand på gång och hon hade alldeles rätt :).


"Vi har ju pratat i 2 veckor"

Igår när jag och Elias hade gått och lagt oss och jag läst färdigt godnattsagan frågade jag om vi skulle prata en stund om vad han gjort idag. Då svarade Elias:

"Men mamma, vi har ju pratat i 2 veckor, jag orkar inte prata nu, jag är SÅ trött. Vi får ta det imorgon".

Vad säger man? Det var bara att pallra sig upp från sängen, starta cd-spelaren, säga godnatt och gå därifrån. Inte ens 3-årige sonen orkar prata med mig :).

Ikväll blir det fest med facket. Första festen på 1.5år för min del. Elias och Lova ska sova hos farmor och farfar och jag har separationsångest. Inte för jag tror att dom inte kommer att ha det bra där, för dom kommer och ha det toppen, dom kommer nog inte ens att sakna oss :), men det är första gången jag blir borta från Lova längre än nån timme sen hon föddes.

 


Spruta nr 2 för Elias och nr 1 för Lova

Idag var det dags för Elias att få spruta nummer 2 mot svininfluensan. Det gick hyfsat även den här gången, han var lite mer medveten om vad det innebar att få en spruta så han protesterade lite mer. Stefan fick bära in honom till undersökningsrummet och Elias sa att han inte ville ha nån spruta, men när sköterskan stack in sprutan i armen så blev han tyst. Sen tror jag han blev ganska stolt att han hade varit så duktig och tagit en spruta.

Dom har ju även ändrat rekommendationerna att även barn under 3år ska ta sprutan så vi passade på att ge Lova en spruta när vi väl var där. Hon var på ett strålande humör och skrattade och pratade med allt o alla. Hon fick sprutan i benet och hon gnydde till lite när hon stack men det gick fort över, sen var det full rulle på henne igen. Elias var en sann storebror och stod bredvid och tröstade henne, men han tyckte hon var lite fjantig som gnydde när dom stack henne :).
Lova ska få sin andra dos i januari igen.

Förra helgen så slutade jag att amma. Så den 14:de november omkring kl 06.00 så ammade jag för sista gången. Det jobbiga nu är att man måste upp kring den tiden och göra välling istället, som tur är så somnar hon om igen efter det och nu kan även Stefan göra det så nu får minsann han oxå dra sitt strå till stacken :).


Besök, Lova 8månader och förkylning

Den här veckan har vi haft besök av mamma och Tobias. Det har varit trevligt att få träffa dom igen. Jag och Stefan passade på att gå och titta på hockey tillsammans i tisdags nu när vi hade barnvakt. Det började bra för Modo men som så många gånger förr så tappade dom i sista perioden och fick "bara" 2-2 mot Djurgården.

Jag började känna av förkylning på måndag och på tisdag blev det bara värre och värre. Jag satt på hockeyn och kände mig som att jag var i en liten bubbla. Det blev värre när jag kom hem och när jag gick och la mig och natten så hade jag feber. Kände mig bättre på onsdag och torsdag kände jag mig nästan helt frisk. Nu känner jag mig dock sämre igen, har fått ont i halsen. Lova och Elias är oxå lite småsnoriga.

Lova har även hunnit bli 8månader under veckan oxå. Hon har börjat att klappa händerna om man klappar händerna åt henne. Då gör hon likadant.


Gräsänka

Ja, då har man varit gräsänka oxå. Stefan har varit i Västerås från måndag-onsdag. Det gick bara bra, lite långtåkigt var det när man är van vid att han kommer hem efter 16 varje dag.
Jag och barnen gjorde inget speciellt. På onsdagen var vi i bonäset och grattade Tindra som fyllde 5år. Jag måste bara skriva om vad hon hade sagt till Annelie när hon kommit hem från dagis (hoppas det inte gör någonting Annelie).

- Mamma, nästa år fyller jag ju 6år. Då blir jag jättestor men visst är det okej att jag bor hemma ett tag till?.

Hon är ju för go lilljäntan som inte är så liten längre.

Ska och gratta Elicia på söndag. Hon fyller 3år på måndag men dom ska ha kalaset på söndag.

Med Elias och Lova är det bara bra. Vi har inte märkt av någon biverkning av sprutan på Elias.
Lova hade en jobbig natt inatt. Hon hade förmodligen ont någonstans för hon skrek helt hysteriskt. Jag har inte varit med om att hon skrikigt så mycket som hon gjorde inatt. Har en liten aning om att det kanske var magen som spökade, vi har ju börjat med fullkornsvälling. Vi får väl se hur nästa natt blir.

På måndag kommer mamma o Tobias och hälsar på. Det ska bli kul, har inte träffat dom sen i början av augusti. Man har ju blivit van vid att man får träffa mamma nästan 1gång i månaden så när det inte blir så så känner man att det är nånting som saknas. Det har inte passat in att hon har kunnat komma förrän nu, hon har varit utomlands och när hon var ledig förra gång så åkte Kristian med familj upp till Kiruna.

Vi åker upp till Kiruna luciaveckan, tänkte vi skulle passa in så mamma e ledig för en gångs skull när vi kommer upp, det var meningen att hon bara skulle jobba helgen men så blev hon tvungen att åka på kurs till Göteborg måndag-onsdag. Det är inte meningen att vi ska vara i Kiruna när alla andra är lediga :). Pappa jobbar 13-22 så han ser man ju nästan inte heller till, det är tur att Tobias är hemma iallafall, förhoppningsvis. Jag tyckte även pappa sa att han funderade på att ta ledigt några dagar den veckan oxå.
Vi åker hem igen den 14e och då följer även mamma o pappa ner och firar Albins 2års-dag.


RSS 2.0