Lovas första tand!

Tänkte bara meddela att Lova har äntligen fått sin första tand!


Det händer inte mycket här just nu

Som rubriken lyder, det känns inte som att det händer så mycket här just nu. Dagarna går sin gilla gång. Stefan jobbar på veckorna och jag och barnen sitter hemma dom dagar Elias inte är på dagis.
Vi var faktiskt och köpte en ny bilbarnstol till Lova igår för framtida bruk. Barnens hus har bytt lokaler och hade ett öppningserbjudande på en bilbarnstol (likadan som Elias har fast röd/svart) på 700kr rabatt. Så jag tänkte att man måste passa på att köpa en. Men hon får vänta med att använda den tills hon kan sitta själv åtminstone.
Med GI går det bara bra, har varit lite less den här veckan. Går inte ner lika mycket som jag gjorde första veckan heller, går väl ner sådär ett halvt kilo i veckan nu, ska väl vara nöjd så länge det är på minus :).
Elias sover hos farmor och farfar den här helgen, det såg han fram emot, speciellt att få åka farfars bil :).
Lova är det som vanligt med, det känns inte som att det händer så mycket där heller, sitter själv längre stunder men hon har som inget vett att ta emot sig om hon ramlar så man får sitta och vara beredd.


Vällingpremiär!

Ja, idag fick då Lova smaka på välling för första gången. Tänkte att det det börjar bli dags att se om hon dricker det med tanke på att jag ska på tjejkväll med jobbet den 9:de oktober. Det gick bara fint, hon sög i sig vällingen som om hon inte gjort någonting annat.
Det var skönt, ska börja byta ut en av amningen på kvällen till välling och så ammar jag henne en sista gång innan hon ska sova.
Är lite blandade känslor man har med det där att byta ut mål. Samtidigt som jag vill sluta amma så känns det ändå lite trist. Så jag håller mig kvar vid en amning innan läggdags tills vidare :).
Nu vet vi iallafall att det fungerar, så nu kan man vara borta nån kväll och veta att hon ändå får i sig mat. Man kan t om kanske gå på någon hockeymatch nångång ;).


Trött Lova

Så här hittade jag Lova i morse.

 


Hockeybytardag! (klicka på bilderna för att få större)

Idag hade Svedjeholmens IF en hockeybytardag. Folk fick lämna in begagnade utrustningar som man fick köpa billigt. Vi fick t ex axelskydd, benskydd och armbågsskydd till Elias och handskar till Stefan för 280kr. Utrustningen till Elias är lite stor men den är mest till för att han ska få leka med den och prova på att ha utrustning på sig.

 
Vi har även varit på stan idag. Stefan köpte vinterskor och så träffade vi på Kristian, Sanna och Albin så det blev en fika med dom.
Elias fick även en liten leksaksbil. Han har ju haft problem med att göra nr 2 i toaletten utan han har velat ha blöja när han ska göra det. Så jag har förut försökt att muta honom med att han får en leksak om han gör det i toalettstolen men ingenting har hjälpt. Så igår så gjorde han det i toalettstolen och det första han sa var "Nu åka till affärn och köpa leksak", det hade han inte glömt. Dock är det en jäkla procedur när han ska sitta på toaletten. Man får ta dit bandspelaren och så ska han lyssna på saga =). Men vad gör man inte för att slippa blöjorna =).

Igår var vi i bonäset för att Annelie fyllde år. Vi fick väldigt god mat och väldigt goda tårtor. Det är synd att man kör GI-diet =). Nästa helg är det våran "unnar"-helg. Då får vi unna oss något gott, då har vi kämpat i nästan 1 månad. Det blir nog grönsaker med dipp (känns lite nyttigare än godis) och Stefan har beställt kladdkaka =).

  


Lova 6månader!

Det var några dagar sen jag skrev här. Jag blev kvitt förkylningen ganska så fort, var dålig torsdag men lördag var jag helt fri från förkylningen. Stefan som blev sjuk i onsdags, är fortfarande förkyld. Vilket bevisar än en gång att kvinnor är starkare än män :).

Elias är även han lite snorig fortfarande. Han har varit lite småhängig under helgen. Han var med farmor, farfar, Elicia o Tindra och grillade korv i hamptjärn i lördags och som vanligt var han och Stefan och åkte skridskor i söndags i arenan. Där blev han "kidnappad" av farmor och farfar och fick följa med till bonäset och hälsa på kusinerna. Han somnade i bilen på vägen hem så Stefan bar in honom och Elias somnade om på soffan. Där sov han tills vi fick liv i honom vid 18.30. Kan ju säga att han somnade inte igen förrän kring 23.

Lova har hunnit bli 6månader. Hon har även börjat sitta om man pallar upp kuddar runt omkring så nu tror jag inte det tar länge innan hon sitter helt själv utan stöd.



På söndagen när Elias var med farmor och farfar så passade jag och Stefan på att promenera runt lite i skogen häromkring. Stefan hade Lova i bärselen och det tyckte hon var jätteroligt.


 

Men det var även tröttsamt.


Vi har även bytt ut lunchen till barnmat istället för amning och det går bara bra. Det är ju lite svårt nu i början och veta hur mycket hon äter, inte kommer jag ihåg hur mycket Elias åt. Igår när jag gav henne så började hon hulka som om hon skulle kräkas efter varje sked, jag värmde på maten ifall det var därför hon gjorde så men det hjälpte inte. Det var nog ett tecken på att hon var mätt :). Hon gjorde så t om när hon fick efterrätten.
Än så länge äter hon allt förutom potatis och rödspätta, det gick inte att undgå att förstå att hon inte tyckte om det. Hon hade grimas-sm efter varje sked och till slut stack hon bara ut tungan varje gång man försökte ge henne mat.


Min tur

Jaha, då var det min tur att bli förkyld och feber. Jag kände av det redan igår. Igår morse kände jag ingenting, senare under dagen började näsan rinna mer och mer och till kvällen hade jag blivit förkyld. Nu i eftermiddag har även febern kommit.
Stefan däremot känner sig bättre, han ska nog gå på jobbet imorgon.

Elias vet vi inte riktigt vad det är med. Igår skrek och grinade han konstant från 16 tills vi gav upp och la han 19, han somnade kanske kring 20. Vad vi än gjorde så var det fel, han skulle inte äta, så när vi plockade bort maten så skrek han över det och när vi plockade fram maten igen så skrek han över det. Sen vaknade han 2ggr under kvällen och hade jätteont i munnen sa ha. Han höll på med tungan också, stack den in och ut hela tiden som en ödla. Stefan såg idag att han hade en rejält bitmärke längre in på tungan så det är nog boven i det hela. han har även varit gnällig idag också, det behövs inte mycket för att han ska börja grina men han är lite lättare att tas med idag. Nu är han och Stefan ute i lekplatsen.
Det är inte lätt att ha 2 barn och båda föräldrarna dåliga, fortsätter det såhär, att jag har feber även imorgon så får det nog bli en filmdag för Elias :).

Lova är väl den enda av oss som fortfarande är på sitt strålande humör, lite snorig är hon ibland när hon ska äta men det är ingenting som stör hennes humör.
Vi tog upp gåstolen och provade den igår och hon lärde sig fort vad hon skulle göra men hon tyckte inte det var jättekul att sitta i den.

Annars är hennes favoritsysselsättning att hoppa i hoppgungan. Där tycker hon om att hänga och studsa.
En annan sak hon tycker är roligt är att ligga under någon av babygymen. Här har hon lyckats dra sig neråt och tagit med sig babygymet. Hon brukar vanligtvis ligga PÅ fällen.


Stefan hemma från jobbet

Idag blev Stefan hemma från jobbet, han har blivit jätteförkyld. Jag har kört Elias på dagis så nu är han där. Även han och Lova är lite snoriga men inte så farligt. Det märks mest på Lova när hon somnat för kvällen in hon somnat in ordentligt, hon vaknar några gånger och är helt hysterisk. Jag har klarat mig än så länge men jag tror inte det är långt borta, nästan kliar och det börjar kännas som att jag har bomull i huvudet.

Jag och Elias ska åka till Skokanonen när jag hämtat honom från dagis. Vi märkte att hans joggingskor är alldeles för små. Hans fötter måste ha vuxit ordentligt dom senaste månaderna. Det känns lite onödigt att köpa nu, knappt 2 månader kvar till vintern men samtidigt vill vi ju inte att han ska behöva gå med för små skor fram till dess. Får köpa lite större så kan man ju hoppas att dom passar även nästa sommar.

Annars händer det inte så mycket här just nu. Vi kämpar fortfarande på med GI-metoden och jag försöker att motionera varannan dag. Idag dock blir det nog ingenting, det är storm ute och sen när jag känner mig lite halvhängig. Kanske att det blir en liten promenad senare om det blåsten lugnar ner sig och Stefan orkar med att passa två barn.

Ni ska få några bilder på Lova





GI-metoden

Nu har jag och Stefan levt efter GI-metoden i 5dagar. Jag fuskade däremot i fredags för då kom brorsan med gófika.
Det har gått bra för oss, det enda vi har känt är att vi har varit ganska trötta och det läste jag att man kunde bli innan kroppen ställt om sig.
Idag har vi varit och promenerat 7.5km. Jag hade ju börjat springa men efter 2st joggingturer så pajade knäna. Iallafall höger knä gör riktigt ont när jag springer, känner av det även när jag promenerar.  
Sen kom jag på ett problem idag, jag ammar ju! Hur går GI-metoden ihop med amning? Har en känsla att det inte går så bra, man ska ju helst äta mer när man ammar. Jag vill ju inte gärna sluta nu, jag är ju så att när jag väl bestämt mig över någonting så gå jag ju in i det med 100%. Samtidigt vill man ju inte att Lova inte ska få i sig alla vitaminer och vad det nu är hon får. Vi ska till helgen börja byta ut lunchmålet till riktigt mat för henne.
Vad tror ni som läser det här, måste jag bryta min strävan mot GI? =)


Elias hemma från dagis idag

Idag fick Elias vara hemma från dagis. Både han och Lova hade en strulig natt. Dom är ju båda lite småsnoriga så när han kom till oss inatt så vaknade även Lova och var helt hysterisk. Stefan klev upp med henne så jag vet inte hur länge dom var vakna. Även Elias var vaken en stund efter att Stefan och Lova klev upp. Så imorse tänkte jag att det är lika bra att ringa till dagis och säga att han är hemma istället för att väcka honom och sen märka att han är jättesnorig. Så jag lät dom sova båda två.
Med facit i hand så hade han kunnat vara på dagis, han är snorig men det är inte så farligt.
Även Lovas öga har blivit bättre så antingen var det en väldigt lindrig ögoninflammation eller så var det något annat.


Söndag

Jahapp, idag var det söndag. Lova hade en jobbig natt inatt så jag fick inte sova så mycket. Eller jobbig och jobbig, hon vaknade några gånger. Hon somnade som vanligt kl 21 igår kväll men vaknade sen redan kl 01. Hon skrek så mycket så det slutade med att jag fick ge henne mat, hon som annars ha sovit till kring 06 innan hon har ätit igen. Sen vaknade hon lite titt som tätt hela natten så man fick ge henne nappen. När hon vaknade igen, typ 5 gången, kl 7 så gav jag henne mat och väckte sen Stefan och sa till honom att han får ta henne för jag behövde sova, var SÅ trött! Hon verkar ha blivit lite snorig och dessutom så är hennes högra öga lite svullet o rött så jag vet inte om hon fått ögoninflammation. Det rinner inget var men det är blött.

Nu har Elias och Stefan åkt till kempehallen och ska åka skridskor, även Elias lät lite förkyld i morse men det gick över så då skulle åka en stund iallafall.
Jag hade en liten tanke att jag och Lova skulle promenera dit men skippar nog det nu när hon är lite snorig och ögat är som det är. Inte för att det stör hennes humör. Dessutom så har jag fått ont i högra knät när jag har varit och sprungit, kände även av det när jag var och promenerade igår så jag får nog vila tills imorgon.

Nä, nu är Lova inte glad på den bristande uppmärksamheten. Ska se om jag får henne att sova en stund.


Motion!

Nu har jag tagit tag i det här med motion. Har börjat springa, har hunnit med 2ggr. Idag gick det väldigt bra förutom att jag fick ont i knäna.
Jag och Stefan ska även prova på GI, vi får se hur det går. V kör nån sorts light-version. Vi ska försöka att byta ut pasta, potatis och ris mot typ broccoli. Ska vi äta av det andra så får det bli fullkorn. Gjorde idag ett bröd gjort på ägg, keso och ost. Det blev ganska gott faktiskt, annars är jag inte mycket för keso. Ska man köra stenhårt efter GI-noll så ska man äta typ ägg och bacon till frukost men det är lite väl mastigt för mig, ska försöka att äta omelett till frukost.

Elias hade en dålig dag på dagis idag. På morgonen gick dom till skogen och då hade han ramlat över en sten. Dom andra barnen hade försökt trösta han men Elias blir bara ännu argare om man tröstar honom så det hade slutat med att dom andra barnen hade gått över honom. Sen hade Jeanette fått bära han resten av promenaden. Sen när dom hade kommit in så det första Elias gjorde var att snubbla och ramla in i elementet och då var det kört igen. Om jag förstod det rätt så hade han varit sur hela morgonen men det var pannkaka till lunch och då hade det gått över.
Vi blev bjuden på middag i Bjästa hos Emma, Robban och Melvin igår så det blev ganska sent innan Elias somnade igår och upp tidigt idag. Så han var ganska trött nu på eftermiddagen. Han började klaga på att han hade ont i magen strax innan middag och ville sitta i Stefans famn och äta. Vi fick i han några skedar men sen sa han att det svider i ögonen, vi sa till han att gå och lägga sig och läsa en saga. Han gick in till tv-rummet och när vi ätit klart och går och tittar till honom så hade han somnat. Han fick sova 1 timme.

Lova har varit snäll med mamma 2 nätter i rad nu. Sovit från 21-05.30. Jag klagar inte :). Annars har jag väl ingenting annat att berätta om henne.

Ja just ja, jag och Elias bakade chokladbollar i förrgår. Han tyckte det var väldigt spännande när han fick en klump han skulle rulla till en boll, det blev inte riktigt en boll, den blev mer avlång. Elias sa "Titta! En bajskorv!", sen ville han inte rulla några fler bollar, jag fick rulla dom så rullade han dom i kokos sen.






Lekparken i Bonäset

Här kommer lite bilder från när Elias, Lova och jag följde med Annelie, Tindra, Elicia och Liam till lekparken i bonäset.

 


 


 


RSS 2.0